BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!
Nu då vi påbörjat vårt andra varv av Batacca-träffar, var det återigen dags att stifta bekantskap med Schumacher och grabbarna på Anderstorp motorbana.

Vi träffades en halvtimma före start för att reka bana och snacka stalltips inför de kommande loppen. Så här på förhand tippade de flesta att T.C. skulle ta hem det även detta år. Han hade ju ändå en titel att försvara. Nu visade det sig att racen skulle bli mycket mer rafflande än vi trott.

Alla fick iklä sig de små roliga påsarna på huvudet, sen var det bara spana in vilken cart som skulle kunna vara den snabbaste. Detta sysslade en del med, när andra tjatade på arrangören om viktkontroll. Om man ska jämföra med förra gångens körning hade det tillkommit tre glada förare, men dock hade vi av förstårliga skäl också mist en viktig utmanare till titeln. En annan sak som var annorlunda mot förra gången vara att nu skulle vi få köra betydligt mycket mer.

Då första heatet, som var ett tidsheat skulle börja hade inte Schumi dykt upp än. Så vi var tvungna att börja utan honom även denna gång. Dålig stil av en så rutinerad förare att inte hålla tiden. Som sagt var det ett tidsheat á 10 min vilken T.C. utgick som klar vinnare i. 2: a blev Berg, 3:a Thorén, 4:a Carlsson, 5:a Mattias, 6:a Asplund och Honken, som för första gången kör gocart 7:a. Detta heat var väl mest en transportsträcka för de flesta och värma upp cartarna. Här hände nämligen inte så mycket.

Nu när allvaret skulle börja var det mer nerver och verkligen på riktigt. Nu skulle inga bortförklaringar finnas. Nu skulle det bli åka av. Vi började med det första av två kvalheat. Ett heat som skulle innebära fina placeringar inför kommande lopp. Alla var taggade till tusen när de stod på startlinjen. Så taggade att T.C.. tryckte på gasen för tidigt, dock släppte han på den så att de efterföljande bilarna kom i kapp och förbi utan Carlsson som körde rätt in i tjuvstartaren. Då cartarna inte var riktigt varma i däcken, trotts 10 min tidsträning, så präglades detta första heat av många sladdar och snurrar, vilket gjorde spänning i matchen. De två värsta var Mattias och T.C. T.C. förlorade sin första placering och Mattias trillade ner till en sjätteplats. Heatet i säg dominerades av Berg tätt följt av Carlsson och Thorén. Han gick ut som klar vinnare och hade nu ett guldläge att knipa en ytterligare första placering. Snabbast tid i heatet gick till T.C.

Trots en femte placering så tog T.C. starten och körde ifrån alla utom Carlsson som hängde på ordentligt. Så mycket att T.C. tvingades till en ojust trängning som han även fick en varning för. Då han kommit förbi även detta hinder så fanns ingen att stoppa honom. Heat två var även det som kom att bli det tuffaste och jämnaste heatet.  Snabbast tid då, jo T.C.

Då var det äntligen dags för den stora FINALEN. Här skulle det visa sig något som skulle påverka resten av kvällen. Den store favoriten hade förlorat poolposition pga. sin varning.

När det gäller go-cart så är det tre lampor vid starten som ska lysa INNAN man får trampa ner gasen. Tyvärr är det ju så att det blir ju ingen omstart om nu någon väljer att förbise dessa regler. Så hände i heat 1, men av sportmannamässiga skäl så släppte tjuvstartaren på gasen. Nu ville det sig illa att detta fenomen skulle upprepa sig. Dock ej av samme förare. När alla ivrigt inväntar den gröna och sista lampan ser de två första placerade bilarna sig passeras av tredjecarten. När väl den gröna lampan tänds så trycker de andra sex cartarna sina gaspedaler i botten för att komma iväg så fort som möjligt. I startkurvan blir det nu trångt så T.C. får en välriktad knuff av banan av samme förare som han tilldelat en sämre placering åt tack vare varningen. Nu blev loppet en tät och händelserik tillställning ändå. Thorén lade sig som etta och kunde med tanke på vägval och slippa försvara positioner hålla denna placering hela vägen i mål. Resten av fältet kämpade nu om de två andra valörerna som är så åtråvärda. Man får ju säga att köra gocart är något som är förbannat roligt. Man blir helt besatt med att köra så fort och bra som möjligt att man nästan ser horn och svans växa ut på varje deltagare, så även bland oss. Finalheatet blev en kamp utan dess like. När de tolv varven var körda stod det äntligen en vinnare på pallen och sex besvikna förlorare. Så här slutade allihopa.

Thorén, Carlsson, Berg, Asplund, Mattias, T.C. och Honken.

Här tog årets gocart tävling slut och vi gratulerar än en gång Thorén för bragden att vinna. Kvällen var ju inte slut för detta, tvärtom den hade precis börjat. Nu vankades det mat. Fast först skulle vi avgöra om Bergs musikkunskaper fortfarande dominerade. Här hade Thorén gjort en mycket bra blandning av gamla godingar, nya hits och hårdrock (vilket jag trodde det skulle komma mer av). Under musikens gång stod det klart att det skulle stå mellan Carlsson och Berg än en gång. Då de aha-de så suckade och stönade vi av brist på kunskap. Det skulle ändå visa sig bli rätt tufft till slut. Dock stod Berg för favorittrycket och tog hem även denna gång musiktävlingen. Tvåa blev Carlsson och på en tredje plats tog Honken och T.C. en skön revansch för gocarten.

Nu börjades det med matlagning. Självklart blev det en lyckad succé, trots viss kritik mot ingefära i efterrätten. Tillförrätt var det toast med västkustsallad, huvudrätten bestod av ris och asiatisk gryta. Allt detta kryddades med en ”härlig” hallonrätt.

Hela kvällen var en lyckad tillställning. Aktiviteten var rolig, musiktävlingen bra och maten god. Det enda som var nedstämmande var ciggarerna som vi väntat på av Carlsson. De uteblev. Fast den nedstämdheten ändrades snabbt på när vår nyaste medlem annonserade att han ska sälla sig till den fina skara av föräldrar. Så därför väntar vi gärna med ciggarfirandet tills nästa gång då även Richard lär ha med sig.

Resten av kvällen då? Vad hände och vad gjordes? Jo vi satt och pratade en massa skit precis som vanligt. Några saker som bestämdes var att från och med nu ska Alla skriva krönikorna. Dock vill jag nu så här efteråt lägga in en brasklapp. Tycker att journalisterna ska sköta detta. Det är deras jobba att skriva och har gjort det med bravur innan. Tycker att de ska fortsätta. Även om det var roligt att prova på. En annan sak som bestämdes var att till nästa gång ska ALLA lära sig reglerna till Texas hold’ em poker. Så nu upplyses det verkligen att alla lär sig reglerna och vad som gäller så slipper det bli samma tjat som vid pokern. Vilka regler som är och vilka, som en del påstår är påhittade av den som förlorat mest pengar. Vem vann då sista omgången av den klassiska? Alla tog ju hem varsin pott i alla fall. Den största förloraren blev denna gång Mattias. Fast tyngst förlust hade Asplund när han gick i clinch med Berg. Den som utpekas till pokerkung denna gång får bli Berg. Vilken kväll han haft.

När Carlsson bestämde sig för att dra sig hem till sin sambo och nyfödda tvillingar så blev det bara fyra kämpar kvar. Dessa fortsatte festandet till fyra på morgonen tillsammans med något ologiskt spel.

Det var det om denna herrmiddag, även om några drog och kikade på fotbollsmatch dagen efter. Kul hade vi och nu väntar vi på nästa träff. Då bär det av till Skottland för whiskeyprovning och andra bravader. Till dess, väl mött.

Ps. Kvällens Batacca tycker jag står mellan två personer. Berg tycktes nästan oövervinnerlig i det mesta för kvällen. Han vann både poker och musiktävling. Ändå går utmärkelsen till allas vår Thorén för sin underbara timning och placering i gocarttävlingen.

T.C.

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg