BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Platsen för Bataccaträff nummer åtta var Göteborg. Alla hade med spänd förväntan undrat vad som stod på schemat. Men som alla vet består Batacca av idel smarta och snabbtänkta män. När fyra av medlemmarna satt i bilen på väg till ”Sveriges framsida” och slog sina kloka huvuden ihop var det därför ganska självklart att hemligheten skulle genomskådas. Speciellt som det fanns tankeförbättrande drycker i bilen. Åbytravet var hemligheten, och inte nog med det. Vi skulle tillsammans enas om ett lämpligt V75-system. Programmen luslästes och siffror analyserades. En och annan svordom förekom nog också, men slutligen hade vi satt ihop ett system som alla trodde skulle ge oss de där miljonerna.

Nu skulle vi bara lyckas med bedriften att ta oss till travbanan. Det visade sig vara svårare än vad vi trott. Busschauffören hade hört ryktet om Bataccaträffen och valde att strunta i vår hållplats. Men det löste sig ändå. Taxi fick det bli. Något som Honken är glad för. Det är inte alla som fått telefonnumret till en 12-årig tjej med namnet Player. (Innebär det att Honken nu kan titulera sig ”Playboy”?)

Vårt V75-system verkade gå fullständigt åt skogen. Speciellt sedan vi missat både andra och tredje avdelningen. Ingen brydde sig då särskilt mycket om V75, utan spelade i stället på de enskilda loppen.

Carlsson visade sig vara en klippa och missade inte ett enda lopp. De stora pengarna lyste dock med sin frånvaro. Förmodligen borde alla ha lyssnat lite mer på hur Thorén spelade, för han var den enda som i varje lopp kunde påverka resultatet. Hans hästar hade en mycket ful ovana. Nämligen att galoppera och sedermera också diskas.

Hur som helst blev det en liten nätt vinst på V75. Medan hälften av alla medlemmar trodde att vinsten landade på 540 kronor gick den andra hälften omkring och hade svårt att dölja sina flin. Det hade nämligen visat sig att tredje loppet bjöd på en del strykningar, vilket gjorde att vårt system fick in en reserv som vann. 7632 kronor blev resultatet, och många ögon blev större och större i takt med att femhundring efter femhundring lades upp på bordet i Honkens vardagsrum. Vissa var dock mest besvikna. De hade kommit överens om att det skulle bli strippklubb om vi vann 1000 kronor var. Regeln om att inte gå ut under en herrträff verkar ha spelat ut sin roll. 

Efter en spännande eftermiddag och flera höga glädjetjut kurrade det ordentligt i våra magar.

Maten var som vanligt en fantastisk upplevelse. Förrätten bestod av toast och stekta kantareller. Till varmrätt serverades lax och potatis, vilket följdes upp med en mycket delikat blåbärspaj. Men det var inte bara maten som var trevlig. Carlsson deklarerade nämligen att han ska bli pappa. Vi visste inte till oss av glädje. Inte för att han skulle bli pappa, utan för att han hade med sig en flaska Bowmore för att fira detta. Dessvärre fick vi ett annat besked som var desto tråkigare. TC kommer inte att vara med lika ofta i fortsättningen. Det är hans beslut och det får vi respektera. Men han är givetvis mer än välkommen de gånger han vill vara med.

Musiktävlingen var ett nytt trevligt inslag i träffen. Mer om den kan ni läsa någon annanstans på sidan. Men man kan ändå säga att det var en bra blandning av nytt och gammalt som Honken hade skrapat ihop. Och att Berg visade sig vara kung på intron. Pokerspelet var precis så kul som det brukar vara, men när detta kom igång hade något hänt med vissa av medlemmarnas magar. Odörerna spred sig som en löpeld i lägenheten och det enda stället där det inte luktade skit var nog på toaletten. Jag läste en gång i ”Nödvändiga Dassboken” att mannens definition på väderspänningar är ”En outgrundlig källa till humor”. Och visst, ett och annat skratt framkallades under kvällen.

Träffens Batacca tillfaller Fredrik Carlsson. Han var en avgörande faktor i jakten på V75-pengarna. Även på plats visade han att han hade tur. Den extra whiskyn var ett varmt välkommet inslag. Dessutom tvingade han Berg till utslagsfråga i musiktävlingen. Ett stort GRATTIS.

//Chefredaktören

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg