BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!
Träff sju startade med allmän samling i TC och Kellys hus på Villagatan i Tranemo.

Det dröjde inte många minuter innan ölen kom fram, så som det givetvis ska vara. När då alla medlemmar utan Mattias och Thorén var på plats åkte kängorna, militärkläderna och jympabyxorna på.
TC hade ordnat en mycket intressant och inspirerande åttakamp där ölhävning var första gren ut. Andersson - inte Pär - var drickan som skulle halsas och de sex heta killarna gjorde sig redo för startskottet. Men efter bara ett par sekunder bröt hela gruppen ihop då Rickard smaskade som han sög på en napp, eller möjligen en styv bröstvårta! Carlsson sprutade ner både sig själv och Asplund och borde nog ha diskats. Men efter en stund kom tävlingen igång igen och den som visade sig starkast var lite oväntat Berg. Men det är klart att hans mage putar ut allt mer och den måste ju fyllas…
Som pris väntade en härlig citronvodkasnaps som Berg svepte på samma sätt som ölen
Lagom till andra grenen kom också regnet, men det hindrade inte Berg som fick ihop 50 poäng, två poäng fler än Honken.

Gren nummer tre kan man knappt nämna, endast Asplund fick i en boll i hinken och segrade därmed. Alla andra fick raka på snapsen. Tredje raka för Berg som började se lite simmig ut i ögonen.
Sedan förflyttade vi oss upp på gräsmattan för gräsbandy, nja inte riktigt lika hårt som när vi lirade förr, eller vad säger du TC?? Där sopade vi iväg tennisbollarna så att gräset yrde och vem, om inte Berg visade sig starkast. Till gren nummer fem bytte vi tennisbollen mot en liten plastboll. Men den hamnade mest i grannarnas rabatter… Bäst bollkänsla visade det sig att den gamle brödbacken Rickard hade.
Oj, höll på att glömma hans speciella taktik under de fem första grenarna - fisgasa ihjäl motståndarna! De kanske inte var i klass med hans kusins obeskrivliga fjärt vid förra Bataccaträffen, men de var desto fler. Med jämna mellanrum kom det en odör som fick Solo att ligga på plats! Eftersom Honken och Berg var med vid förfesten dagen innan så vet vi vad som ligger bakom dessa äckliga avgaser. Jag säger bara taccosbuffé, öl och kebabrulle!!!
Åttakampen fortsatte sedan med tre avslutande grenar inomhus. Först var det dags för det stora IQ-testet. Och lite oväntat var det TC som var skarpast, fast med tanke på att han hade studerat frågorna i förskott så var det kanske inte så konstigt. Han var däremot favorit i kubleken, farsa som han är. Men där var han oväntat svag. Leker du med barnen TC, eller sitter du bara framför datorn? En som kanske snart skaffar kotte vann istället grenen; grattis Rickard. Vid den här grenen dök Thorén upp, tyvärr alldeles för nykter för sin egen hälsa. Och otroligt nog höll han sig till läskeblask under hela kvällen, men det är klart, ska man bli ny stjärnreporter så måste man behålla de få hjärnceller som finns kvar. Han lyckades istället sätta en klockren armbåge på stackars Simon som rusade därifrån i smärtor. Dock inte Simons sista smäll den här helgen… Avslutande gren var en hård prestigekamp mellan Berg och TC, de båda rallykungarna. Som siste startande spände TC sina små joystickfingrar och visade vem som suttit mest framför datorn, han slog Berg med ett par sekunder. Men när åttakampen räknades ihop var det ändå Berg som var vassast tillsammans med Asplund på totalt 23 poäng. De delade vinsten även om TC tilldelade Berg segern till en början. Men rätt ska vara rätt, eller hur?!

Våra magar skrek nu också efter mat, inte bara öl och sprit. Och TC presenterade menyn; Sushi!! Fan va gott skrek alla utan Thorén som helst käkar hamburgare eller en rallarballe med svängdörr. Berg och Honken stod för en vattnig men utsökt misosoppa till förrätt. Sushin var även den mycket god. En liten plump i protokollet var vinet som destillerat, eller vad det nu kallas. TC blev halvt knäckt, men vi säger återigen, det är inget du kan rå för (förutom att du kunde valt en annan dunk, din klant!!!). Ja hur som helst så fick en nyttig fruktsallad till efterrätt och helt klart har vi aldrig tidigare ätit en sådan här nyttig middag. Efter middagen väntade poker, den här träffen med en nyhet. Honken hade gjort en lysande investering på Gekås och köpt pokermarker. Från och med nu slipper vi allt krångel med att växla in småmynt, nu är det sedlar som gäller!!
Genast var det Berg som tog initiativet och vann pott efter pott, men trots det kan vi inte kalla honom för något pokerproffs. Man kan milt säga att Berg har mycket att arbeta med när det gäller pokeransiktet, ivrigare spelare får man leta efter… För Rickard gick det betydligt sämre och hur han reagerade återkommer vi till lite senare. Först måste vi berätta om när Thorén skrev Batacca-historia. Som första medlem lyckades han med det näst intill omöjliga, nämligen att få Straight flush, fem kort i följd i samma färg. Thorén var cool som en Christina Lugn på nedåtchack. Där har Berg mycket att lära.
Jo, så var det här med Rickard. Till slut gav han upp och plötsligt var han också borta, inte bara från spelet utan även från rummet. Vi letade förtvivlat efter den förlorade sonen, men alla spår var som bortblåsta. Till slut hittade TC honom i mörkret ute i trädgården, förvirrad och berusad. Han hade varit inne i storstan, Tranemo centrum. Där kammade han noll, precis som i pokerspelet och återvände därför till oss andra. Egentligen bröt han lite mot våra regler, att aldrig gå ut under en Bataccaträff som varar under en kväll, men han klarar sig ifrån händelsen med en varning den här gången!!
Inga andra skandaler kan vi inte berätta om den här träffen, troligtvis en av de lugnaste hittills, fråga mig inte varför. Kvällen avslutades med ett iskrig där Berg till slut tröttnade och inte alls var så ivrig som under pokern. Här var istället Rickard betydligt aktivare, fast han hade i och för sig en del att ta igen. Till slut slocknade vi ändå.

Frukosten dagen efter var en höjdare. Honken rostade mackor så att det stod härliga till och det hela utmynnade till slut i en tävling. Vem orkar äta mest rostade mackor? Vem som vann, givetvis han som tävlar i lätt flugvikt, TC (med viss hjälp av Simon). Simon fick också sin andra klocka den här träffen. Asplund skulle visa att även han kanske kan bli pappa en vacker dag, men det hela slutade med skrik och smärta. Stackars Simon fick en lampa i huvet och det dröjer nog innan han vågar sig fram till Asplund igen. Tur att du är singel Asplund!!

Nästa träff blir hos Honken i Göteborg, då väntar nya äventyr och nya historier.

Till sist träffens Batacca:
Han började med att smaska på sin öl så att vi andra höll på att bryta ihop, sedan sket han gasbomber som gjorde att vi definitivt bröt ihop. I avslutande rallygrenen körde han skiten ur sin bil så att till och med Kenny Bräck blev imponerad. I pokern förlorade han allt och gav till sist upp och försvann. Han gav oss andra huvudbry och en massiv jakt påbörjades, ja han fick ordentligt igång oss andra genom sitt agerande. Rickard du tar hem det här priset ännu en gång, andra raka, grattis mannen!!

Chefredaktör Honken

TILLBAKA

BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg