BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 34

Värme, kyla och blodiga sår

 

Vi reste till Morgan och Ola-Conny- land. Vi såg den gula kolossen framför oss och för en stund funderade nog några medlemmar om träffens arrangör blivit galen. Men nej, det hade han inte. Det var inte shopping på Gekås som stod på schemat. I stället checkade vi in i en lägenhet på Gekåsbyn och ölen vispades omgående fram. Utanför sken solen och vi kunde se Ullaredsbacken gnistra. Men någon skidåkning väntade inte.

 

Det här är ju en herrklubb och då ingår det ibland att samlas på en liten yta, klä av oss spritt språngande nakna och häva öl. Ungefär så. Vi traskade i vinterkylan till en flytande bastu. Där skulle vi bli kvar i tre timmar. Av med kläderna, greppa ölen och in i värmen. Jag vet inte om vi löste världskrisen direkt men många sköna ämnen avhandlades där vi satt och svettades timme efter timme.

 

Planen var ju att vi skulle svalka oss i sjön emellanåt. Men kylan ville annat. Sjön var igenfrusen och då återstod enbart att rulla oss i snön. Eller skaren skulle det visa sig. Medlem Berg kom in med rinnande blod från både tår och händer. Det samma hände Thoren. Men va fan, lite blod i bastun gjorde aktiviteten ännu mer manlig.

 

Förrätten manglades igenom i rekordfart. Det var faktiskt en ganska komisk syn: sju svettiga, nakna män samlades kring ett fat med korv, ost, snittar med mera. Där stod vi och vräkte i oss maten som att vi levt på en Robinson-ö i flera veckor.

 

När ölen tog slut var det dags att avsluta bastutiden. Då uppstod ett litet problem, var skulle vi duscha? Det blev att slänga sig i snön/skaren igen för att tvätta av oss. Sedan traskade vi hem till vårt lilla boende. Efter duschar kastade vi oss över matlagningen, kycklinggryta till huvudrätt och kolakaka till efterrätt. Men det kunde blivit en fullständig katastrof när en muskotnöt plötsligt försvann ur Bergs händer. Efter en viss förvirring hittades den i kolasåsen. Hmm, undrar om den blev än godare av den oväntade ingrediensen?

 

TC visade att han är en sann Bataccamedlem när han håvade fram värsta goda whiskeyn och senare även bjöd på cigariller. Vi firade så klart att han blivit farsa igen, nu till en liten tjej! Vi hann också med en musikquiz där Torre och Richard lite oväntat skördade framgångar. Som minnesvärt pris erhöll de ett kinderägg.

 

Pokern går väl inte till historien. Den som var fullast vann vilket väl skvallrar om vilken klass vi håller… Vi kan väl avslöja att det var Rydh som höll låda i slutet av kvällen. Hans mun gick i ett men ingen begrep riktigt vad det var han sa. Stor underhållning oavsett.

 

Vi planerade även en skidresa för att fira vårt 15-årsjubileum. Det lutar åt Alperna, men det får vi återkomma till senare.

 

Ja det var väl allt. Vi drog oss undan runt tolvsnåret (eller blev det lite senare?) vilket numera hör till vanligheten nu när vi snart passerat 40 allihop!

 

Vem blev då träffens Batacca? Svårt att utse någon. Men det känns ändå som att Rydhan dominerade framåt kvällskvisten med pokervinst och skönt tugg.
Grattis!

 

Krönikör H

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg