BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 33

Vad hände med medlem T?

 

Det låg en förväntan över gänget när vi traskade mot bussen som skulle ta oss in mot Borås. Större delen av oss var övertygade om att vi skulle till Åhaga och äta små snittar, prova fina viner och lyxig champagne. Men när vi väl passerade busshållplatsen så satt träffens värd Asplund iskallt kvar på sitt säte.

 

Nu blev det snurrigt i klassen. Vad händer nu? Vi gick som frågetecken genom centrala Borås. Ändå tills en sportpub dök upp i vårt synfält. Ah, så klart: öl, sport = Batacca. Vi kastade oss in på baren och beställde varsin kall. Då klev lekledaren fram och nu väntade ett märkligt spel, shuffleboard. Som curling fast på ett långt avlångt bord.

 

Innan huvudaktiviteten hade vi samlats hemma hos Rydh och gemensamt lurvat ner mot centrala Göteborg. Där fick vi i solskenet smaska i oss kryddiga korvar med mos och diverse tillbehör. Lunchen intogs på trottoarkanten, spartanskt men ändå med charm. Korven gjorde oss än mer törstiga och en bar utomhus var prio ett. Det misslyckades totalt. För att köpa öl i Göteborg måste man nämligen beställa in en låda med räkor. Det är sedan gammalt. En sed vi inte direkt uppskattade så vi hoppade in på Boulebar direkt i stället.

 

Lag 1, bestående av Asplund, Asplund och Honken, tog en övertygande seger över lag 2 Rydh och TC. Men sedan klev lag 3 Berg och Torre in i leken och visade sig vara ett oslagbart team. De slaktade allt motstånd och vann samtliga matcher. Lag 2 tog dessutom revansch och såg till att lag 1, mycket överraskande, fick nöja sig med en tredjeplats. Men plötsligt avbröts spelet när ett nytt gäng ville ha vårt bord. Asplund hade ett skriftligt intyg att vi faktiskt hade bordet fram till 17. Men något hade gått fel. Sportbaren erbjöd sig att bjuda på en runda öl om vi lämnade bordet. Bataccas medlemmar behövde inte fundera på det erbjudandet. Yes, skrek vi i kör.

 

Sedan väntade nästan ölhävning då värden stressade med att bussen skulle gå om tio minuter. Vi slafsade i oss ölen i rasande fart och rusade mot bussen. Kom det någon buss? Nej. I stället fick vi vänta i en kvart. Då morrades det en och annan gång. Kanske blev ölhävningen Torres fall. Vi återkommer till det lite senare.

 

Väl hemma hos värden fick lagen ta hand om olika smårätter som skulle tillagas, ett finare ord tapas, väntade nämligen som måltid. Och jäklar vad blodsockerfallet talade. Sex oerhört fokuserade och målmedvetna kockar satte fart i ett rasande tempo. Värden Asplund trodde knappt sina ögon när fyra, fem rätter fanns klara och serverade 20 minuter senare. Och gott blev det också. Det var rödbetor med chevre, räkor, avacadoröra, kycklingspett, minipizzor, dadlar i bacon med mera. Lite vin slank så klart ner till de små rätterna.

 

Sedan utspelade sig plötsligt något mycket märkligt. Mitt i måltiden reste sig Torre upp, gick med bestämda steg mot toaletten. Stängde dörren och därefter hörde vi andra flera höga och tydliga ljud (inte de trevligaste om man säger så) som ekade genom huset. Torre klev ut, satte sig framför tallriken och började äta igen. Men en stund senare vacklade han mot en säng och försvann. Då var klockan 20.47. Måste väl vara ett nytt rekord, att duka in så tidigt på kvällen!

 

Hur som helst, vi andra åt vidare med en efterrätt som var så mastig att vi nästan trillade av stolen. Glass och en chokladblandning som Asplund fixat i förväg. Mycket gott. Till det serverades en finare rom. Vi fortsatte med poker, mer rom och härligt tugg. Sedan flyttade vi till tv-salongen där vi gottade oss med att titta på gamla bilder från tidigare träffar. Men gamla gubbar, som vi börjar bli, så klappade vi ihop fabriken och la oss vid ett.

 

Under träffen diskuterade vi också nästa års jubileumsresa. Det lutar åt München eller Warszawa . Återstår för resekommittén att ta fram tänkbara resvägar, tider och priser. Nästa träff anordnas av Honken, troligtvis någon gång i februari.

 

Träffens medlem: Svårt att undvika medlem Torre. Han vann först shuffleboard på ett imponerande sätt, hävde öl och slängde in handduken före nio.

 

/Medlem A

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg