BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 32

Ett gubbagäng!

 

En del snackar om 40-årskris. Att man ska springa långlopp, cykla som en besatt eller rusa genom hinder. Allt för att visa att man visst inte närmar sig 40 år och att i princip halva livet passerat. Men det gäller inte medlemmarna i Batacca. Vi bejakar i stället vår ädla ålder och har på ett klokt sätt insett att vi inte är 20 år längre. Det visade inte minst träffens aktivitet. Vår värd Rydh tog oss nämligen till Boulebar i Göteborg. Där kunde vi sippa på franskt vin eller smutta på ljust franskt öl samtidigt som vi då och då kastade ett litet klot mot en ännu mindre boll. Inte specielt manligt. Mer åt gubbahållet men det störde inte oss ett dugg. Och DM-mästaren med hästsvansen verkade imponerad av våra färdigheter på den grusiga banan. Han fick bland annat se "Sniper-TC", "Taktik-Torre" och "Precisions-Pär" växa fram. Efter en hård kamp (eller inte) så kunde Carlsson, Honken, Rydh och Torre förädlas med varsin medalj kring halsen. Kanske berodde det på att motståndarlaget sneglade allt mer på banan bredvid, vad vet jag...

 

Innan huvudaktiviteten hade vi samlats hemma hos Rydh och gemensamt lurvat ner mot centrala Göteborg. Där fick vi i solskenet smaska i oss kryddiga korvar med mos och diverse tillbehör. Lunchen intogs på trottoarkanten, spartanskt men ändå med charm. Korven gjorde oss än mer törstiga och en bar utomhus var prio ett. Det misslyckades totalt. För att köpa öl i Göteborg måste man nämligen beställa in en låda med räkor. Det är sedan gammalt. En sed vi inte direkt uppskattade så vi hoppade in på Boulebar direkt i stället.

 

Efter boulekampen blev vi än mer törstiga och en sorts barrunda inleddes. Blev det två stopp? Därefter uppstod en viss förvirring hur vi skulle ta oss hem till Rydh igen. Några valde spårvagn och andra valde en rask språngmarsch. Det visade sig att det senare alternativet var det vinnande. Tillbaka i lägenheten vilade inte Rydh på hanen. Nu skulle vi laga trerätters. Det blev en lååång stund i köket, framför allt för teamet som skulle producera den högst avancerade soppan. När den väl stod på bordet var Asplund så mätt (av mackor, kakor, öl och annat) så han inte orkade äta upp. Men visst var den god.

 

Pokern satte väl inga större avtryck, minns fan inte vem som lämnade bordet som vinnare. Var det Berg kanske? TC hade i alla fall gjort en enorm miss och lyckats boka in jour dagen efter träffen. Därför lämnade han träffen tidigt och drog med sig Asplund i fallet. Tveksamma insatser från de medlemmarna. Den här gången behövde i alla fall inte TC:s käresta köra och hämta honom! För att ytterligare visa på vår gubbighet så slängde någon fram Finans på kvällskvisten. Fast vi insåg snabbt att Finans faktiskt var urbota trist så någon börshaj kunde vi inte utse. Nä, då är det nog bättre att ge sig på 14 timmars Risk i ett sådant läge! Det blev sängen.

 

Svårt att utse någon medlem som utmärkte sig den här träffen. Men tycker ändå att Rydhan får utmärkelsen för en mycket trevlig träff. Han hade fixat fint väder med promenadavständ till aktiviteter, matställen och barer. Det räcker så.

 

/Medlem A

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg