BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 30

Korvar, stavar och äggröra

Det blev en dramatisk öppning av herrträffen. Thorén påpekade att han inte kommer att dricka något den här träffen. Samtliga stod med hakor som släpade vid golvet. ”Va, ska han inte dricka!”, tänkte vi alla. Nu jäklar är det något allvarligt som hänt. Innan han drog sin historia hann många tankar cirkulera. Ska han ha en vit period, har det blivit för mycket av det goda? Kanske någon tänkte. Ja, vad fasiken hade hänt? Jo, det visade sig att Thorén skulle leka händig och det blev inte riktigt som han tänkt sig. Laser i ögonen och det är så klart inte att leka med. Vi hoppas verkligen att det ordnar sig så att du kan haka på vid nästa träff, Torre! Eller lasermannen som dök upp som smeknamn lite senare under kvällen.

 

 

När vi hämtat oss från chocken presenterade vår värd TC en trevlig femkamp (?) där vi inledde med ölprovning. Kan väl inte påstå att någon riktigt imponerade där. Konstigt då vi ju ska vara experter i det ämnet. Hur som helst var det gott att få smaka på kalla och goa öl. Därefter lottades vi in i lag, två och två, och en prestigeladdad fotbollsturnering stod på schemat. Om jag inte minns fel visade det sig att Falkenberg var överraskande bra tillsammans med Norrköping. Det ingick också att dricka en snaps vid varje insläppt mål. Något Asplund visade vägen på. Dessutom serverade TC ölkorv. Kanske inte det smartaste då det var ett jäkla tryck i vissa korvar och det gav konsekvenser. Samtliga medlemmar gav sig in på toaletten dagen efter och frågan är om den nyrenoverade toan hämtat sig ännu?! Satan vad det sved i magarna och rövarna!

 

Vi hann också med en frågesport med diverse ämnen och vem var inte bäst om Honken. Snyggt jobbat!

 

Vad fan gjorde vi mer? Det saknas ju två grenar om vi ska nå upp till en femkamp? Ursäkta, men minnet sviker. Jo, jag höll på att glömma stavkampen. TC hade ordnat den klassiska nattduellen från Mästarnas mästare. Grymt kul och mästerligt gjort av värden att ordna det. Tror nog att Rydh visade sig ha snabbast reflexer. Det var oavsett fruktansvärt kul!

 

Nu kom jag på sista grenen. Trycka rätt på TC:s padda. Ingen manlig lek direkt, tror vi lämnar den okommenterad. Okej, TC du vann den.

 

Så klart spelade vi poker och drack go och rökig whiskey. Det utbröt också ett visst krig när Carlsson och Asplund fick tag på barnens skjutleksaker. Det här var kring midnatt (starkt att vi höll oss vakna så länge). Därefter väntade fjärtarnas afton och snarkningar från alla håll och kanter.

 

Vi får inte glömma frukosten dagen efter. Kan ha varit en av träffens bästa någonsin. Stekt bacon och äggröra som satt som en smäck. Den mumsade vi i oss, ja alla utan TC som låg och sov (så klart!). Och Rydh och Torre hade ju lämnat träffen på kvällen.

 

Summa summarum så var det en lyckad och trevlig träff. Lugn och sansad, som det ofta är nu för tiden.

 

Träffens Batacca: Jag utser värden själv, TC, som ordnat en riktigt trevlig femkamp. Framför allt imponerades vi av stavkampen. Många plus där. Och det blev ju en god middag också, det glömde jag nästan av att nämna. Gött mos!

 

//Eder krönikör Honken

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg