BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!
Vin, storbråk och bowlingskräll
- Pling!
- Donk!
- Kluck, kluck, kluck…
- Nej, jävlar.
- Åh, helvete.
- Men hämta papper då…och salt!!
Niklas Asplund blev både en vinnare och en vinare när Batacca hade sin tredje träff.
Incidenten ovan beskriver Asplund som med ett backhandslag smekte ut ett glas vin under vår trerätters middag. Vinet skvätte och letade sig fram till sämsta tänkbara ställen med en precision som sperman i jakten på kvinnans ägg.
Trots att olyckan hände väldigt snabbt utspelade sig ändå sekvensen i slowmotion. Reaktionerna var tröga och saltet kom fram minst en minut för sent. Det här utspelade sig ganska sent på kvällen och för att alla ska förstå Asplunds beteende backar vi tillbaka tiden några timmar.
Ett vårlikt Borås och en Fredrik Carlsson i högform tog emot oss övriga vid Bataccas tredje middag. På schemat stod bowling, O´leary´s, poker och självklart matlagning. Ett helt nytt inslag var Mattias Johansson.
Den gigantiska elvitvarorarbetaren med politik som specialintresse röstades preliminärt in i vår klubb vid träffen i Umeå. Ännu återstår dock ett tufft antagningsprov, men det lär vi återkomma till.
Vad fick då Herr Johansson uppleva på sin debutträff?
När det gäller bowlingen fick han känna på ett svidande nederlag. Trots en stigande formkurva kunde han bara se på och häpna när Asplund och Honken rullade iväg eftermiddagens två bästa serier. Den celibatliknande träningen i Umeå verkar ha gjort Asplund väl. 134 poäng var personbästa och Asplund konstaterade vackert att: "Tur i spel, otur i kärlek". (Nu kanske det har vänt för den blivande rättskiparen, men det är en annan historia).
Men allvarligt talat, vem vill egentligen vara bäst i en pensionärssport?!
Efter bowlingen gick resan vidare till O´leary´s, där öl, fotboll, hockey, popcorn och nachos väntade. Något som nog passar samtliga Bataccamedlemmar bättre, alltså att vara publik i stället för utövare!
När Shearer och hans sedvanliga sträckta armmålgest avgjorde matchen, lämnade vi sportbaren för att samlas i Carlssons lya.
Kanske ska tillägga att ölen flödade ganska bra under både bowlingen och tv-tittandet, eller det behöver jag nog inte nämna förresten…
I fyllan handlades det också lite mat. TC bjöd på stor show i ICA-affären och skrämde nog bort de flesta kunderna, kan du visa dig där igen TC?
I efterhand har också en viss snusdosa förvillat Bataccamedlemmarna, men nye Johansson kröp till slut till korset och erkände sitt brott.
Sedan började kockarna experimentera, blanda, koka, hacka och givetvis smaka smaka. Till slut stod en grym trerätters middag klar, vad sägs om följande: toast med krabbröra, kycklingfiléer med hasselbackspotatis och marängsvisch!! Drycken bestod av vin och whiskey.
Nu kanske ni förstår att Asplund inte riktigt hade koll på sin kropp och sin koordination.
Men några timmar senare flydde Asplund fältet för Sjunde himlen, vilket resulterade i ett STORBRÅK mellan några medlemmar. Frågan handlar om vi ska gå ut under en Bataccamiddag eller om reglerna förbjuder en sådan handling. Och TC har faktiskt rätt, för om man läser reglerna på hemsidan står det tydligt att utgång inte är möjligt under en träff. Undantag görs om träffen pågår fler dagar än en.
Utgång blev det i alla fall och därifrån minns undertecknad inte speciellt mycket, så det lämnar vi utanför den här krönikan.
Till sist är det dags att utse omgångens Batacca. Som chefredaktör och enväldig jury ser jag att det står mellan två medlemmar. Asplund vann mycket överraskande bowlingen och visade upp en sida som vi aldrig sett förut: vinnarinstinkten!! Han har också förmodligen tvingat Fredrik Carlsson till en kemtvätt då hans soffa är indränkt i vin och dessutom lämnade han Bataccaträffen för Sjunde himlen. Utmanare är Tobias Carlsson. Han inledde sin träff med att tappa sitt bowlingklot så att det rullade bakåt. Under inhandlingen av middagens mat skrämde han skiten ur pensionärerna och övriga stackars kunder i mataffären. Till sist tjurade han till ordentligt när några avvek från Bataccamiddagen och hotade med att gå hem.
Vinnaren är………….Asplund.
Motivering: Vin, vinnare, Asplund.

Nästa gång åker vi till Thorénland och kör Go-kart så att det ryker, och ryker det inte så kör vi ändå…

Chefredaktören

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg