BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 29

Det har möjligen sagts förut. Men efter den senaste träffen är det definitivt värt att upprepas. Vi har blivit gamla. Inte så där kissa-ner-sig-utan-att-komma-ihåg-det-gamla. Men bra nära. Egentligen är det bara kissa-ner-sig-grejen som saknas. För komma ihåg saker gör vi inte längre. Förutom undertecknad är det uppenbarligen bara Asplund som har något som helst minne av träffen. Och han kommer bara ihåg ”kuk fitta röv”, så det är kanske inte värt så mycket det heller. Nåväl, en krönika ska hur som helst skrivas, med eller utan hjälp från sitt eget eller andras minnen, så nu kör vi.

 

Vi träffades i Fristad och förväntningarna var påtagliga. För vissa av oss. De flesta hade tydligen koll på vad vi skulle göra. Men vi var några friska själar som inte hade låtit nyfikenheten ta död på överraskningsmomentet. Träffen började med ett glas bubbel innan vi satte oss i bilarna och färdades söderut mot Borås och Åhaga där det vankades diverse drickbart och ätbart. Och, just det, ostron också. Detta fisförnäma skaldjur som med råge passerade sushi som norra halvklotets mest överskattade maträtt. Hur som helst så fanns det mycket att njuta av, både i fast och flytande form, även om det senare råkade bli mest utforskat i just vårt sällskap. Lite lagom småsliriga ska vi nog medge att vi var när det blev dags för ölprovning. En mycket intressant sådan vill jag minnas. Men vad det var som var intressant är inte helt klart så här i efterhand. Men det pratades en del om att öl är som bäst strax efter att bäst före-datumet har gått ut. Det pratades också om att ale blir godare med högre alkoholhalt medan motsatsen gäller för lager. En av sorterna som vi fick smaka på hette Molotov Cocktail, en IPA på 13 %. Och den var mycket riktigt väldigt god. Jodå, denna träff var lärorik på många sätt.

 

Efter ölprovningen och ytterligare utforskning av gastronomins magiska värld var det dags för hemfärd. Där väntade matlagning och socialt umgänge. Maten var god och mer om detta kan läsas under någon annan meny på denna hemsida. Men efter maten hände något som aldrig hänt tidigare. Eller rättare sagt så hände inte det som alltid hänt tidigare. Vi hoppade över pokern. Vi tar det igen så att alla förstår att detta inte var ett resultat av Tryckfelsnisses valhänta fingrar. Vi hoppade över pokern. Tilläggas ska att vi, eller rättare vår värd Carlsson, även hoppade över den tävling som enligt reglerna är obligatorisk. Han är inte mycket för att hålla sig till regelboken, den gode Carlsson. När han för första gången på ett 12 år kommer ikapp med betalningen väntar någon annan regelvidrighet bakom knuten. Men han ska absolut inte lastas för den uteblivna pokern. Vi var helt enkelt för gamla för att orka med det, kan vi säga.

 

Vad som egentligen hände efter maten är en fråga som nog aldrig kommer att få ett svar. Undertecknad och Rydh gick ut på en promenad och när vi kom tillbaka var nästan halva den övriga styrkan borta. Det visade sig att TC och Berg hade gått och lagt sig. Även detta måste upprepas för att det ska vara möjligt att ta in. TC och Berg hade gått och lagt sig. Först av alla! Efter detta har undertecknad inget som helst minne, så förmodligen gick jag också och la mig. Och så var den träffen över.

 

Eder krönikör T.

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg