BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 28

INLEDNING

 

Patrull XX-3310 blir beodrade av KC (kommunikationscentralen) till Sandrörsvägen i Falkenberg med anledning av fylleri.

 

BROTTET

 

7 medlemmar ur den kända gängkonstellation Batacca är misstänkta för LOB (lagen om berusade personer) genom tydliga tecken som stora pupiller, ragglande gång, osammanhängande tal samt kraftig alkoholdoft.

 

HÄNDELSE

 

När patrullen anländer till Sandrörsvägen kl 14.10 har gärningsmännen lämnat i en vit minibuss med en kvinnlig chaufför. Enligt dataslagningar kan kvinnan vara i en nära relation med någon ur gänget, troligtvis fastighetsinnehavaren.

 

Enligt en vittnesutsaga har sedan den vita minibussen anlänt till Mejeri Wapnö i Halmstad där det för dagen anordnades en öl och whiskymässa. Enligt ett annat vittne på platsen har denne sett 7 st välklädda herrar med slips, i åldern 35-40 år, anlända till platsen. Herrarna, som med största sannolikhet är de misstänkte gärningsmännen, gick sedan in i byggnaden tillsammans med allmänheten. Spårsäkringen visade att det provades på massor av olika öl och whisky. Bla innehåll tomglasen spår av följande whisky: NIKKA Single Malt ”Miyagikyo”, Box Single Malt, Slyrs Single Malt, Mackmyra Single Malt m.m. Även ett villospår i form utav glass kunde spårsäkras i en mugg. (Detta måste vara ett villospår då det tämligen säkert kan uteslutas att dessa herrar skulle äta glass på en whiskyprovning).

 

Vidare underrättelseuppslag meddelade att gärningsmännen, som nu var ännu mer högljudda och glada, återigen blev upplockade av samma minibuss som tidigare. Denna gång med en äldre man bakom ratten som enligt signalementet påminner om en äldre kopia av fastighetsinnehavaren.

 

SPÅRSÄKRING

 

Genom spårsändare på bussen kunde färden spåras tillbaka till Sandrörsvägen i Falkenberg. Telefonavlyssning samt buggning gav följande vid avlyssning:

 

När männen kom tillbaka påbörjades dryckesförtäring och matlagning. Spårsäkring på ett grillgaller visade spår av troligtvis hamburgare (dock är inte analysen 100%). Detta kan enligt expertuttalande från SKL (Statens Kriminaltekniska Laboratorium) bero på att hamburgarna inte var hemmagjorda eller felaktig hantering vid bevissäkring. Enligt tidigare infiltratörer i Batacca skall medlemmarna vara duktiga kockar så varför de skulle ha köpt färdiga hamburgare är ett frågetecken i utredningen som troligtvis aldrig kommer besvaras. Vidare analyser visade resultat av god mat och dryck.

 

Efter mat och mer dryck hade förtärts påbörjades ett kortspel Poker. Både glada tillrop och mindre glada tillrop kunde tydas under pokerspelet.

 

ÖVRIGT

 

Det som kunde tydas från avlyssningen var att ingen aktör utmärkte sig mer eller mindre. Detta torde bevisa en relativt lugn kväll för Batacca. Ett undantag var när någon upptäckte att en av medlemmarna hade spillt något på sin slips.

 

FÖRUNDERSÖKNING

 

Med stöd av ovan berättelse kommer förundersökning nedläggas med grund av att brott kan ej styrkas då det saknas tillräckligt med uppgifter i bevishänseende. Skulle dock nya bevis eller uppgifter framkomma kan ärendet komma att tas upp igen.

 

/Krönikör A

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg