BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 27

Mycket dryck blev det!

 

Det blev en speciell träff på många sätt och vis, den här som Thorre anordnade en solig septemberdag. Vi tar väl det från början (ingen idé att börja med slutet, vilket ni säkert förstår). Undertecknad och Richard fick en skogsresa där vi kunde pricka av Torups marknad, stopp för samma tåg två gånger om, vägbyggen, ödsliga samhällen och Burserydsdagen (?). Till slut kom vi fram till Gislaved. Där styrde Thorén oss till ett ruffigt område. Vad väntade oss egentligen? Medlemmarna hann bli en aning oroliga innan en rejäl karl tog emot oss och avslöjade att det var bågskytte på schemat. En utmaning som enbart Thorén själv testat förut och som visade sig vara ganska knivigt. Ja, inte för alla men för vissa medlemmar, nämner inga namn Asplund och Rydh. Vid inskjutningen var det nästan undertecknad själv som imponerade mest. TC lyckades med bedriften att träffa en lampa! Men när det väl var dags för skarpt läge, 3 pilar x 10 serier, seglade snabbt Thorén iväg och visade upp ett fint fokus. Visst var det lite teknik att ta in men de största egenskaperna var nog att kunna fokusera och slappna av. Carlsson lyckades även han med denna bedrift och inför sista pilarna låg faktiskt konkurrenterna lika, 189 poäng. I sista rundan lämnade Thorén tavlan med 23 poäng, Carlsson med 22. Så tufft var det i toppen. Även Berg spurtade vackert och gled upp på en ohotad tredjeplats med 203 poäng. Undertecknad skrapade ihop 178 poäng före Richard och TC som delade på femteplatsen med 172 poäng. Nästjumbo blev Asplund, 154 poäng, och sämst för dagen Rydh med 139 poäng. Men vi ville ju inte att Richard och TC skulle dela femteplatsen, därför väntade särskjutning på ett rådjur. Vid andra särskjutningen visade TC upp sina jaktkunskaper och vann före Richard.

 

Därefter vrålade vi iväg till Thoréns lya i Anderstorp. Där fick törstiga medlemmar njuta av några kalla i värmen. Men vi hann inte sitta länge i solen innan Thorén piskade ut uppgifter till oss. Dags för matlagning. Och där gick det undan! Undertecknad och Carlsson svängde ihop en efterätt i ett nafs precis som övriga medlemmar som stod för för- och huvudrätt. Det berodde nog på att vi var både hungriga och törstiga.

 

Själva middagen blev uppskattad med kräftor som huvudpersoner. Och en hel del dryck i form av vin och snaps. Minns också att vi sjöng en och annan snapsvisa, men knappast något som håller för Idol eller andra talangtävlingar. Gott var det i alla fall!

 

Thorén hade också ordnat en aktivitet som i alla fall Asplund uppskattade. Vi skulle gissa film, karaktär och skådespelare efter att ha hört ett klassiskt stycke ur filmen. Inte helt lätt men Asplund bemästrade det här tävlingsmomentet på ett lysande sätt. Kan konstatera att han ägnat fler timmar framför filmer än sin musikanläggning!

 

Senare på kvällen var det dags för ett möte (utan ordföranden som vanligt). Där klubbade vi igenom att det är okej att bära fluga vid middagarna. Ett historiskt ögonblick när vi ändrade stadgarna. Nästa punkt på dagordningen var ett förslag från Asplund. Han tyckte att vi skulle införa ett tipssystem där vi la 50 kronor i månaden. Förslaget röstades dock ned, alla åtta medlemmar måste godkänna förslaget och det fick bara sex röster. Tyvärr resulterade det här i ett storbråk som i sin tur gjorde att vi aldrig kom till spel i vår poker. Ännu en historisk händelse då det aldrig hänt förut. Fast whiskeyn slukade vi givetvis!

 

Här tar dock minnet slut för undertecknad. Det sista jag minns är 50 procentig Mintuu. Därefter är allt svart. Bildbevis visar att vissa satt utomhus i bara kalsongerna, någon gjorde armhävningar på en arm och en annan rusade runt på gatorna i bar överkropp. Lite Baksmällan-känsla över det hela. Ni vet filmen där de skålar in svensexan och i nästa filmklipp vaknar de upp dagen efter och ingen minns någonting. Lite så. Fast en lightversion. Vi gifte oss ju inte med en prostituerad, tatuerade oss i ansiktet eller upptäckte en tiger på toaletten!

 

Vem blir då omgångens Batacca? Tja, det bär emot men det får nog bli Honken. Han stal väl showen fram på nattimmarna kan man väl säga. Även om han själv är ovetande om det. Den vita skjortan (som användes för första gången) var mer svart än vit dagen efter (och används aldrig igen), han lockade även fram skratt hos grannarna halv ett på natten och vann tävlingen i vem som hade mest promille dagen efter.

 

/Honken

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg