BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 23

 

Bom bom, poff poff, tjoff tjoff. Det var rena vilda västern på herrträffen som TC anordnade. Fast det inleddes med svenska rallyt. TC försökte hitta skjutbanan ute i bygden, Äspered eller vad fan det var. På små grusvägar flög vi fram utan till synes något mål. Det spekulerades vilt vart vi var på väg, Mordor kanske?

Men till sist kom vi fram till Jensas place. The hunter hade laddat upp med lerduveskytte som väntade på oss. Tyvärr var det inte bara duvor som smattrade från skyn – även regnet gästade oss! Efter en kortare paus under tak blev vädret betydligt bättre (även om det knappast hjälpte oss amatörskyttar!). På förhand fanns det några favoriter till slutsegern, typ Berg som tränat lerduveskytte regelbundet och jägarna Torre och TC. De två t:ena valde att dra från höften, likt Lucky Luke, och imponerade stundtals på oss andra. Även om TC darrade som ett gammalt fyllo efter det kalla regnet! Berg var dock en stor besvikelse – han kanske hade annat i skallen, vad vet jag. Även en outsider i form av Rydh visade pricksäkerhet. Till sist var det ändå Torre som visade sig vara vår sniper. Men vem kan egentligen mäta sig med en jägare från Småland???

 

Gladast var nog ändå Asplund och Honken som äntligen fick korka upp sina öl, efter en lång väntan. Dagens godaste, utan tvekan! Därefter körde vi i ett rasande tempo hem till TC för att dricka och relaxa lite, trodde vi… Men icke, där väntade värsta femkampen framför en teveskärm. Bowling, straffskytte med mera som fick oss att svettas likt stekta grisar. Undertecknad gick dock mest in för ölen och lämnade steppandet framför skärmen till mer seriösa killar. Vem som vann den femkampen har jag redan förträngt, sorry TC.

 

Hungriga som vargar satte vi igång med att brassa den traditionella trerättersmiddagen. Till förrätt blev det en liten pizzabit med pesto, pinjenötter och ost på, lis, karre, sås och vin till huvudrätt och äppelpaj till efterrätt, mums mums så mätta vi blev.

Sedan tog pokern över. Vi skulle testa Dallas hold…jag menar Texas holdem poker. TC guidade oss med järnhand och själv tycker jag det var riktigt kul. Kom ju tvåa! Tyvärr drog det ut på tiden nåt djävulskt och det blev inte mycket tid över på träffen. Poker från 22 till 03 är väl i längsta laget va? Det får vi nog reglera till nästa träff.

Den kommer Berg ta hand om i januari/februari någon gång. Hoppas han håller magsjukan borta den här gången! Vi bestämde också att vi ska slå på stort och fira vårt 10-årsjubileum nästa år med en resa utanför Sveriges gränser. En resekommitté tillsattes och vi väntar spänt på förslag på resmål.

 

Träffens Batacca: Tja, vem utmärkte sig egentligen? Kändes som ännu en lugn och städad träff utan några större skandaler. Vad har hänt med oss? Så, det får väl bli Torre som vann den manligaste och viktigaste tävlingen för dagen. Grattis!

 

/Herr krönikör

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg