BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 21

BATACCA lyfte mot skyarna! BATACCA mot toppen! BATACCA når högre höjder!

Något sådant kan man sammanfatta den senaste träffen anordnad av Fredrik Carlsson.
Vi kanske inte klättrade på små rosa moln direkt men upp i luften kom vi i alla fall. För långt upp enligt vissa personer vars ben fortfarande skakar… Återkommer till det.
Vi samlades i gryningen i Borås (Fristad för en del) vid Borås djurpark. Någon brottning med krokodiler eller elefantridning var det dock inte tal om. Vi skulle till något som kallas Up-zone. Upp skulle vi. Upp i trädtopparna visade det sig.
Jag tror egentligen att bilderna talar sitt tydliga språk, det var klättring och linbaneåkning i olika typer av banor. En del för barn och andra för elitklättrare och på gränsen till dårar! Efter en kort genomgång av säkerheten kastade vi oss i hasorna på Rydh som besökt stället några veckor tidigare. Tror vi inledde med adventure zone – ”en bana för de modiga”, beskrivs den som.
Måste säga att det nog var den som tilltalade BATACCA mest. Många linbanor och lagom tricksiga utmaningar.
När väl den var genomförd var det dags för risk zone – ”något för de extrema äventyrarna”. Eller de som är sugna på att ta sitt eget liv kan man också tillägga. En grym utmaning där givetvis Honken fick äran att starta.
Efter en hyfsad inledning fick man syna döden i ögonen ett par gånger. Bland annat väntade fritt fall till ett nät, balansgång med enbart röda tygstumpar till hjälp och andra hisnande hinder.
Vid den här tidpunkten längtade Honken efter fast mark under fötterna. Skräcken tog över allt mer och hela kroppen darrade som en gummifigur. Rejält svettiga tog vi oss ändå igenom banan och pustade ut. Därefter testade vi även fitnesszone och funzone. Kan väl erkänna att träningsvärken satt i några dagar efteråt!
Hur som helst var det ett kul och udda inslag i vår BATACCA-historia som snart närmar sig tio år.

 

Därefter väntade ett bokat bord på Ätran i Borås. Soppa, baguetter och annat gött mättade våra hungriga magar, dessutom slant väl en och annan god öl ner. Endast Rydhan var missnöjd som fick en chokladboll i stället för en kanelbulle…
Sedan körde vi till bowlinghallen och ställdes inför två timmar bowling av skiftande kvalitet. Segerkampen stod mellan Rydh och Carlsson där den sistnämnde drog det längsta strået. I botten tog TC sig an jumboplatsen, eller var det Asplund?
Sedan slängde vi oss in i Carlssons buss och åkte till Fristad.
Där stod bordet dukat som på värsta restaurangen (tack Ulrika!) och innan middagen blev det introtävling (när ska en ny tävling presenteras?).
Som vanligt var det väl Bergatrollet som visade sig sitta inne med mest kunskaper i ämnet musik. Ingen överraskning där inte!
När några slapptaskar bastade fixade vi andra förrätten bestående av pinjenötter, ruccola, bacon, getost, balsamico och honung. En av världens godaste förrätter skulle jag vilka påstå. Inte på skämt utan allvar. Fy fan vad god.
Eftersom det var svinkallt ute var det naturligt med grillat till huvudrätt, några BATACCA-medlemmar trotsade kölden och fick till en god grillmiddag! Efterrätten var någon form av kaka/tårta som är svårbeskrivlig. God var den i alla fall! Och jävlar vad mätta vi blev, som vanligt!
Nästan så att vi snart kan ge ut en kokbok, BATACCAS BÄSTA MAT, typ. Skulle bli en bästsäljare, utan tvekan.
Vad finns mer att tillägga? Pokern var lika suddig som vanligt, men har för mig att Asplund för en gångs skull visade att han faktiskt kan hantera en kortlek någorlunda. Honken han bröt ihop och somnade på soffan…
Fast innan det så bjöd ju herr Asplund på cigarr då han ordnat ännu en framtida BATACCA-arvinge. Inte illa alls.
Kvällen avslutades med en MADRASSATTACK. Stackars Honken ville bara sova men blev ständigt störd av ett gäng störiga tonåringar som druckit för många folköl…nej förlåt några BATACCA-medlemmar som fann det oerhört underhållande att rycka madrass och täcke från El Honko. Hur som helst så gick till slut alla medlemmar i däck. Totalt sett en mycket trevlig dag.
Nästa gång är det Rydh som står för planeringen – vi ses den 10 mars 2012.
Herr ordförande har också till uppgift att kontrollera om det verkligen är tioårsjubileum nästa år. Då får vi fan slå på stort!!!
Omgångens Batacca:
Får nog faktiskt utse Honken. Trots att han synade döden ett par gånger på rejält skakiga och darriga ben klarade han av hinderbanan i luften. En bedrift bara det. Fråga bara Torre och Richard (två andra höjdrädda medlemmar) som inte ens kom till start! Därefter lyckades han beställa en chokladboll i stället för kanelbulle. Han somnade också i soffan och fick utstå en form av mobbning vid nattningen.
Därför blir Honken träffens BATACCA

 

/Herr krönikör

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg