BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 19

Dagen inleddes med en chock.
En käftsmäll, en spark i skrevet, ett finger i röven, ja kalla det vad ni vill. Berg hade drabbats av magsjuka. Det som inte fick hända hände. Vad skulle det nu bli av vår Bataccaträff som vi väntat på i över ett år?

 

Då visade Asplund varför han är polis. Han agerade lika snabbt som vid en akututryckning och lät ingen fundera för länge. Han bjöd in oss till sitt vackra hus i Dalsjöfors, inhandlade mat och kom dessutom på en glimrande aktivitet. Det mina herrar, det är att visa ett stort Bataccahjärta!
Vi andra behövde bara slänga med lite varmare kläder och ställa om koordinaterna på våra GPS:er. Det måste dock påpekas att vi alla led med medlem B.
Hur blev då den improviserade träffen? Mycket bra skulle jag säga. Fast Rydh och Tårre (ursäkta Torre, ska det ju vara) hade nog inte svarat lika positivt vid tretiden på natten… Vi återkommer till det ämnet lite senare…
Som sagt var så ordnade Asplund en ny aktivitet – pimpelfiske på Dalsjön (?) och korvgrillning. En rejäl utmaning skulle det visa sig vara. Asplund och Rydh tog sig an uppdraget att tända elden och löste det på ett bra sätt. Lika bra gick det inte för oss andra när det gällde pimpelfisket. Under nästan två timmars tid blev fångsten minst sagt mager. Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) blev storfiskaren med två abborrar och en mört, på andraplats gled Rydh in med en abborre och vi andra delade tredjeplatsen med noll fiskar! Nej, någon fisksoppa eller fiskmiddag blev det definitivt inte. Däremot var det trevligt att komma ut i naturen en stund.

 

Tillbaka i huset visade det sig att vi var betydligt bättre på att pimpla öl än fisk. Och middagen blev en fullträff. Förrätten bestod av en avacado och räkbädd på en rostad smörgås. Kryddat med citronpeppar (om jag inte minns fel). Huvudrätten blev både uppskattad och omdiskuterad. Fläskfilé, sallad och potatisgratäng. Gratängen stod Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) och Honken för. Det användes ganska mycket grädde (vilket uppskattades) men när efterrätten skulle tillredas blev det ett jävla väsen. Det visade sig att grädden även skulle räcka till kladdkakan. Asplund höll på att bryta ihop då det bara återstod en liten skvätt. Vi fick snåla på grädden till kakan och det, kan jag hålla med om, var väl inte så jätteroligt. Men det var fan ingen som klagade på den härligt gräddade potatisgratängen! Hur som helst, det var en bra meny herr Asplund snickrat ihop. Under middagen avhandlades också heta ämnen som Ikea (vi hänger ju med i samhällsdebatten) och vilken teknik man ska ha när man åker längdskidor. Vissa får tydligen väldigt ont i ryggen. Vi lade också upp riktlinjerna inför kommande träffar. Den 9:e april ordnar Richard något spännande i Göteborg och 7-9 oktober finns planer på en ny utlandstripp. Här fanns flera förslag att ta ställning till; London, Bergamo, München, Barcelona och Lissabon. Carlsson har tagit på sig uppgiften att rota vidare i biljettpriser och aktiviteter. När det gäller Bergamo ska tydligen Glenn Strömberg vara en grym guide som enligt rykten ställer upp med både fotbollsbiljetter och att visa upp staden. Maila honom Carlsson!
Efter middagen var det dags för poker. Det var väl en ganska slätstruken omgång. Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) gick mest plus, 36 kronor, och Honken spelade bort hela 74 riksdaler. Däremot bjöd Asplund på ett nytt citat; ”Island är en grym stad”. Den får föras upp på citatlistan.
Därefter började Rydh och Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) ta över tillställningen allt mer. Rydh bjöd på stand up i form av illern Göran och Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) började snurra in på märkliga uttryck och gåtor. Eller vad sägs om det här; ”I hörnstenen ligger det sanna ordet” och ”Det krävs en egyptisk kvadrupel för att kunna kolla av hörnstenen”. Det här var innan Mintun åkte fram. Rydh och Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) drog säkert i sig fem var. Det slutade någon timme senare på ett ganska tungt sätt. Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) hånglade med och somnade på toaletten. Rydh gick och sprätte upp lite överallt, bland annat utanför altandörren. Just det, glömde av att den omdiskuterade duon visade upp stor fascination för Asplund vedförråd. Vad som gjordes där ute vet vi inte men duon besökte vedboden ett par gånger under kvällen. Rydh bjöd också på en förvirrad rundtur i huset mitt i natten där han gick och ryckte i dörrar och till slut gick och lade sig hos Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) i soffan. Inte i gästsängen där han låg tidigare! TC passade också på att chatta lite på natten och det kan vara så att han utsattes för en ”facerape”. Det är dock ytterst oklart. Nej, jag säger som Kungen. Nu vänder vi blad och glömmer allt som varit och ser framemot nästa träff.
Omgångens Batacca:
Det känns som att det är jämnt skägg mellan Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara) och Rydh. De behärskade fisket bäst och bjöd ordentligt på sig själva under kvällen. Äh, det får bli Tårre (ursäkta, Torre ska det ju vara), han drog ändå upp tre firrar! Ett hedersomnämnande till Asplund som styrde upp träffen på ett ypperligt sätt.

 

/Herr krönikör

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg