BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 18

Bataccas 18:e träff ägde rum i skogen. Och inte vilken skog som helst utan urskogen.
Träffens aktivitet hade precis som vanligt varit föremål för spekulationer och rykten en lång tid innan det var dags. Ett förslag på vad det handlade om var bad i tunna. Därför blev få av oss överraskade när vi möttes av just en dylik badtunna som var upplastad på en släpkärra när vi kom fram till Honkens boning i Falkenberg.

 

Honken ville dock inte avslöja det uppenbara utan beordrade uppsittning i två av medlemmarnas bilar.
Och resan började. Och den fortsatte. Och den vände. Och den fortsatte lite till.
Innan vi hade börjat köra hade Honken yttrat orden: "Vi ska inte åka så långt". Nämnde Honk har helt uppenbart en annan uppfattning än vi andra när det gäller längd på körsträckor. Men allt är relativt och som den eviga frågan lyder: "Hur långt är ett snöre?".
Så vi fortsatte en bit till. Och till slut var vi framme. Trodde vi. Så vi fortsatte lite till. Plötsligt insåg vi allihop att "den inte så långa" sträckan var väl värd sina mil, för det vi såg var en mycket trevlig stuga. Och visst, det fanns en badtunna. Dock inte samma som funnits utanför Honkens boning som, tro det eller ej, av en tillfällighet hade parkerats där och inte hade någonting med vår träff att göra.

 

Här ska badas tunna!
Men först var vi tvugna att vänta på att stugägaren kom och instruerade Honken i hur tunnan fungerade. Detta skedde givetvis mitt under den hittills obligatoriska introtävlingen. Avbrott är aldrig att rekomendera, och på grund av detta tappade Thorén tempot och i stället fick Berg den time out han så väl behövde, så introtävlingen slutade som vanligt med Berg i täten.
Då introtävlingen nu går i graven (vi alla tackar dig för den tid du funnits hos oss), kan vi konstatera att Berg är oomtvistlig vinnare totalt med sex delsegrar.
Den fullständiga ställningen kan beskådas under menyn "musiktävling".
Då introtävlingen nu upphör att existera (vi kommer att sakna dig, även de som inte tror att de kommer att göra det) ersätts den med någon annan typ av tävling, varje värd bestämmer själv.
Tillbaka till den aktuella träffen således.
I vilken ordning allt hände är oklart i undertecknats minne. Men två av medlemmarna uppfyllde sina plikter då de säkrat bataccas framtid.
Richard bjöd på tequila, och det var faktiskt inte vilken tequila som helst, utan en som verkligen gick att dricka.
Thorén plockade fram cigarrerna och dessa tändes med vissa problem i badtunnan. Surprise surprise, en badtunna innehåller vatten och vatten gör det svårt att elda. Men med mycket möda och stort besvär lyckades detta ändå och trots att det var trångt, och ärligt talat lite halvgay, så var det ganska trevligt att bada.

 

Sjön suger och så gör uppenbart också en badtunna. Nej, jag syftar inte på den snuskiga betydelsen. Man blir helt enkelt hungrig av att bada. Och därför passade det extra bra att värden hade planerat en mycket god måltid bestående av tre rätter, precis som det ska vara. Dessa rätter kan ni också läsa om någon annanstans på sidan. Maten följdes av nytt bad och sedan var det dags för den obligatoriska pokern. Ett mycket märkligt pokerparti där Rydan tog hem storkovan på 63 kronor. Grattis, men våga inte göra om det. Ännu en gång stämde räkenskaperna, varpå Richard nog kan få problem med att slippa undan ansvaret som bank. Problemet var dock att allt för få deltagare hade allt för lite växel, vilket gjorde det svårt att dela upp pengarna på slutet. Något att tänka på i framtiden.

 

Efter pokern sjönk stämningen dramatiskt då TC:s vän och livskamrat mobiltelefonen gick sönder, eller om han slog fel kod för många gånger.
Vad som hände är nog få som vet, men sorgligt var det i alla fall. Medan TC sörjde gick några ut och tog ett nattdopp. Berg och Asplund får nog utses till badjävlar denna träff.
När vi andra sov sött satt de fortfarande uppe och badade och morgonen efter, när vi tittade ner i det grumliga och föga fräscha vattnet var vi många som undrade vad de hade gjort i tunnan.
För att uppmuntra fantasin hos er läsare tänker jag lämna ämnet där.

 

Honken: En mycket bra och väl anordnad träff.
Men träffens Batacca blir någon annan, nämligen: Berg.
För sina fina insatser i tidernas sista introtävling samt totalseger, och sin aldrig sinande lust att utföra träffens aktivitet: bada i tunna.

 

Chefredaktör T

 

TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg