BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Krönika 17

- Fore!
- Träffa inte telefonledningarna nu, TC.
- Nu blev Carlsson trött.
Som ni redan förstått var det golf som gällde på den sjuttonde Batacca-träffen i ordningen. Men vi börjar från början.
 
 
Batacca har som alla vet fått en ny try-out. Anders Rydh heter nyförvärvet, och han gjorde på inget sätt bort sig på sin första träff, även om han ännu inte genomgått inträdesprovet. Han och de övriga kom till Anderstorp i tron att vi skulle skjuta lerduvor. Eller tävla om vem som kunde somna på en sten snabbast. Eller ... Ja, det fanns ytterligare en del gissningar. Men efter en god och näringsrik lunch på gatuköket i Anderstorp styrde vi kosan mot Lanna och Trantorpsbanan. Att TC aldrig tidigare hållt i en golfklubba kunde ingen tro. Så snart han fick en i handen visste alla att det var ett faktum. Men skam den som ger sig. Efter ett och annat frustande och suckande över vilken fjollsport golf är, var det ändå han som visade sig vara den mest pricksäkra av oss alla. När nye Rydh varnade honom för de telefonledningar som hängde åtta meter upp i luften, fem meter framför utslaget till första hålet, ville TC visa att Tiger Woods borde lämna över sin plats på USA-touren till just honom. Hur det gick till är inte riktigt klarlagt, men bollen for i alla fall upp på kablarna, och sedan gick det som det gick; Carlsson föll ihop på greenen på hål 4, Berg utklassade allt motstånd på första rundan, Richard utklassade allt motstånd på de båda rundorna sammantaget, Thorén ropade "Fore!", och knotten styrde till slut med järnhand över Batacca. En mycket trevlig och på många sätt normal golftävling med andra ord.  
 
Någon hole-in-one blev det inte, men väl en birdie signerad Richard. Och eftersom han var närmast att slå i bollen på ett slag var det han som stod för skumpan. Problemet var att skumpan hade skumpat runt i bilen på den krokiga, gropiga vägen ut till ingenstans med namnet Lanna. Och trots att den pedante värden Thorén bestämt sade åt chefskocken att inte öppna den inomhus valde Richard att göra som han ville och öppnade den just inomhus med resultatet att golv och tak blev sprutlackat med mousserande vin och att värden fick ett raseriutbrott och att Richard blev sned och att ... ja den ena konsekvensen följde efter den andra. Hur som helst var bubbelvattnet gott och Carlsson bestämde sig kort därefter för att ta till tändvätskan. Grillningen blev mycket lyckad, liksom den övriga maten.
Menyn, liksom golfresultaten, finns till allmän beskådan på andra ställen på denna hemsida.  
 
TC var uppenbarligen inte nöjd med att slå oss med häpnad en gång denna dag. När det var dags för introtävling var de stora favorittipsen att Berg och Carlsson skulle ta hand om de två främsta platserna. Vem som skulle vinna visste ingen, men alla, och inte minst spelbolagen världen över, var säkra på att någon av dem skulle vinna och att den andre skulle ta andraplatsen. Således en skräll av gigantiskt mått att Tobias Carlsson gick in som tvåa bakom Berg. Som nykomling var nye Rydh artig nog att inta sistaplatsen, även om han kunde ha gjort det på ett mer hedervärt sätt. Sju poäng av 51möjliga är inte mycket att skryta om, inte ens för en nybörjare. Och det gjorde han inte heller.  
 
 
 
Dags för poker och whisky. Alla var överens om att whiskyn, "Tomatin", inte var den bästa som druckits i detta sällskap, men har man gått två niohålsrundor en solig dag behöver man vätska, och whiskyn tog ändå slut till slut. Pokern togs hem av Thorén som gjorde ett ordentligt ryck i den sammandraget. Men det mest uppseendeväckande var att plus och minus för första gången i Bataccas pokerhistoria gick jämnt upp. Richard gjorde med andra ord ett strålande jobb som bankir. Resultat från introtävlingen och pokerspelet finns också till allmän beskådan på andra ställen på denna hemsida.  
 
Som vanligt följde ett parti av ett kortspel med ett obscent namn efter pokern. Här var det nye Rydh som visade att han hade hår på bröstet. Detta genom att sammanlagt göra 265 armhävningar, några utan skjorta. Siffran kan vara något felaktig eftersom ingen räknade, men han fick i alla fall träningsvärk. Andra typer av värk planterades också under resten av kvällen, men vad gör det? Batacca är alltid Batacca.  
 
Till träffens Batacca utses TC.
Detta eftersom han överraskade oss alla till häpnad inte bara en, utan två gånger. Dessutom kom han på den briljanta idén att avsluta kvällen med en grogg som försatte honom det tillstånd vi är så vana att se honom dagen efter.  
 
/Krönikör T  
 
TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg