BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Hålsäker eller pricksäker?

Det var frågan när den 16:e träffen gick av stapeln.

Men detta visste vi givetvis ingenting om när vi anlände på bred front till Borås från alla tänkbara väderstreck. Hur som helst var Carlsson minst sagt pricksäker när han började träffen med att plocka fram en flaska skumpa. Mums, det kunde inte ha börjat bättre.

Med något ostadiga ben påbörjade sällskapet sedan sin vandring, och även om värden Asplund försökte finta oss förstod vi snart att det var bowling som stod på aktivitetsschemat. Asplund själv var mycket segerviss eftersom han tydligen vann förra gången det begav sig, men som vi brukar säga; man kan inte leva på gamla meriter.

I vanlig ordning började bowlingen ganska trevande på alla håll och visst kan det finnas fördelar med att vara hålsäker, men det är tveksamt om man har någon större nytta av den sortens talang när det gäller bowling.
En klippa på detta visade sig emellertid Berg vara. Redan halvannan meter in på banan träffade hans klot det där avlånga hålet. Det som i bowlingkretsar kallas rännan och som man helst ska undvika. Detta var dagens största miss, men med lite medikamenter från Mariestad och Norrland blev pricksäkerheten så småningom allt bättre. Mest pricksäker visade sig denna gång Thorén vara.
Med ett nytt personbästa på 152 poäng var han klart starkast med Carlsson på en hedrande andraplats.
Om benen var ostadiga när vi begav oss till bowlinghallen var de inte stadigare när vi gick därifrån.

Många var de magar som kurrade men innan det var dags att laga mat var det i vanlig ordning introtävling som gällde. ”Åh, vad tjatigt, kom med något nytt”, kanske ni nu tänker. Och det var precis det som värden hade gjort. Asplund ställde plötsligt allt på ända och gjorde en rockad med Bataccas uråldriga regelverk. Man kan bara gissa om han var nervös över hur förändringarna skulle mottagas.

I stället för att fråga efter artist, låt och årtal, efterfrågade han nu artist, film och filmens årtal. Med andra ord var det idel filmmusik som gällde. Medan Asplund skakade av nervositet satt vi andra och funderade på vad vi egentligen tyckte om denna förändring. Och svaret blev … SUCCÉ! Nja, det var väl kanske att ta i, men bra blev det. Tävlingen var både spännande och intressant.
Att det sedan slutade som det alltid gör, med Carlsson som vinnare, är en helt annan historia.

Äntligen mat! Men först skulle den tillagas, och i vanlig ordning var det full fart, hög stämning och mycket trängsel i köket. Men inte heller denna gång kunde för många kockar förstöra soppan.
Förrätten, som bestod av någon sallad med någon brun sås (jag tror att det kallas balsamvinäger) över var delikat. Varmrätten, ryggbiff och potatisgratäng, var himmelsk. Och efterrätten, som utgjordes av päronhalvor och after eight (väl??), var inte dålig den heller. Asplund hade således inte bara lyckats med val av aktivitet och förändringar i stadgarna. Han hade även lyckats med att välja just den mat som vi alla var som mest sugna på. Framför allt TC som, om jag är rätt underrättad, alldeles i detta nu avslutat middagen.
Middagen (den del av den som vi alla var delaktiga i, TC fick dispens i slutet ) intogs givetvis endast i skenet av ett antal stearinljus. Träffen var nämligen planerad till den kväll då earth hour gick av stapeln, och som de miljökämpar vi är (flera av medlemmarna är eller har varit med i Greenkids) valde vi naturligtvis att dra vårt strå till stacken. Visst, lite gay-stämning blev det nog, men vad fan.

Whisky och poker väntade, men först skulle Sverige ta sig an Portugal i VM-kvalet.
Och självklart var även detta med på schemat (hur vi hann med allt är en gåta). Någon bra match var det inte, så den går vi inte in på närmare i detalj, men visst livar en tävlingslandskamp upp en Bataccaträff ytterligare något steg. Som sagt poker och whisky. Klockan hade hunnit bli ganska mycket och deltagarna något onyktra när det var dags, så därför finns inte mycket av detta kvar i medvetandet.
En kul liten detalj är dock Carlssons sätt att köpa pokermarker. Kontanta medel är alltid att föredra, men visst kan det fungera även med en check eller ett kreditkort om man har tillgång till kortläsare. Men få är de kasinon som tar emot en skrapat trisslott som betalning. Batacca är dock inget känsligt sällskap. Alla sätt är bra. Utom de dåliga då. TC, som kammade hem trisslotten var dock inte helt nöjd med den typen av vinst.
Men detta var också det enda under hela kvällen som inte föll samtliga deltagare på läppen.

Därför tilldelas Asplund titeln som omgångens Batacca med motiveringen:

”För att ha hittat på en aktivitet, en positiv variant av introtävlingen och en trerätters måltid som alla uppskattade maximalt, och dessutom lagt allt detta under en kväll då den svenska mysighetsfaktorn var det högsta någonsin.”
Tills nästa gång; ha det skönt!

/Redaktör T


TILLBAKA
BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg