BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Skrällarnas afton

Det blev en minnesvärd träff på många sätt. Dels för god mat, bra fylla, rolig aktivitet och trevlig nattunderhållning. Och framför allt kommer inte Asplund och Honken glömma dagen. Det blev på något sätt en revansch för många och tunga misslyckanden från förr för de två. De fick helt enkelt en rättvis och efterlängtad upprättning. Vi får återkomma till det lite senare.
Först till dagens aktivitet.
Tyvärr var vi bara fyra som kunde närvara och bara minuter innan det skulle dra igång visste enbart kvällens värd vad som skulle hända. Det visade sig handla om en stenhård femkamp som krävde styrka, mod, kraft, smidighet, snabbhet, envishet, slughet och mycket adrenalin! Det krävde sin man helt enkelt (det vill säga en Bataccamedlem). Efter lottning stod det klart att det blå laget bestod av Asplund och Honken – ”Tungviktarna” och det gröna laget av TC och Carlsson ”Lätt flugvikt”. Gren 1: Här gällde det att med ett bungyjumprep runt midjan ta sig fram så långt som möjligt och sätta en markör innan man flög tillbaka med en oerhörd rekyl. Kraft, tyngd och starka ben var en bra förutsättning. Alltså blev det en enkel dubbelseger för lag blå ”Tungviktarna”. Carlsson kan dock utdelas ett halvt stilpoäng för sitt brännsår efter en ordentlig ”rekylresa”!
Grenpoäng: Tungviktarna-Flugviktarna 2-0
Ställning: Tungviktarna-Flugviktarna 2-0

Gren 2: Man skulle stå på varsin påle och med en stor klubba försöka vifta ner motståndaren, en klassisk gladiatorkamp. Där visade både Carlsson och TC upp en oväntad balanskonst.
Trots en rejäl käftsmäll på Carlsson av Asplund så vann den smale efter två raka segrar.
TC vände 0-1 till 2-1 och gick också segrande ur matchen.
Grenpoäng: Tungviktarna-Flugviktarna 0-2
Ställning: Tungviktarna-Flugviktarna 2-2


Gren 3: Boxning med enorma handskar runt nävarna.
I match ett möttes Asplund och TC. Det blev ett rejält rallarslagsmål där tyngden vann över smidigheten! Stackars TC fick utstå en kanonad av slag mot både huvud och kropp. Trots ett tappert försök fick TC till slut ge sig, rejält omskakad.
I match två möttes den smale och den blinde. Carlsson körde en ”pöttaktik” som räckte mot en halvblind Honken. Utan glasögon och ett huvudskydd på sned blev Honken ett lätt byte för Carlsson. Efter att gonggången gått gav dock Honken igen en aning i alla fall, he he… Grenpoäng: Tungviktarna-Flugviktarna 1-1
Ställning: Tungviktarna-Flugviktarna 3-3

Gren 4: Sumobrottning stod på tur. Ja, även Asplund och Honken behövde använda dräkter!
I möte ett ställdes Honken och TC öga mot öga. Den förstnämnde tryckte tämligen enkelt ut TC. Men i match två av tre stod TC för en oväntad och snygg manöver som lurade bort Honken totalt.
I den avgörande matchen kunde dock varken list eller smidighet stå emot urkraften från Honken!!
Och möte nummer två behöver vi inte skriva så mycket om. Asplund vräkte ut Carlsson ur ringen två gånger om utan några som helst bekymmer. Grenpoäng: Tungviktarna-Flugviktarna 2-0
Ställning: Tungviktarna-Flugviktarna 5-3

Gren 5: Inför den sista och avgörande grenen gjordes poängutdelningen om en aning. Vinnaren tilldelades fem poäng, tvåan tre poäng, trean två pinnar och jumbon en poäng. Allt för att få till en så spännande avslutning som möjligt.
Avgörandet gick ut på att sitta kvar på en elak och frustande tjur så länge som möjligt. Alla deltagarna fick en provomgång var för att testa på djuret.
I skarpt läge var Honken först ut. Och ärligt talat så är det inte så mycket att nämna. Han föll av efter ynkliga fem sekunder, pinsamt var ordet. Sedan var det Carlssons tur – och han chockade samtliga i rummet. Den smale visade upp balans, elegans och vilja som påminde om en ridande nymfoman i sina bästa dagar. Carlsson satt kvar i hela 92 sekunder. En tid som samtliga trodde var oslagbar. Det satte också en enorm press på Asplund som var tvungen att bräcka den tiden för att hålla ”Tungviktarna” kvar i matchen. Och Asplund gjorde det omöjliga (inte alls lika stilfullt utan med mer muskler och vilja) och tangerade Carlssons tid – 92 sekunder! Det innebar att TC nu var tvungen att slå den tiden annars skulle segern gå till lag blå.
Han gjorde ett tappert försök men föll av efter dryga 40 sekunder.
Grenpoäng: Tungviktarna-Flugviktarna 6-7 (Asplund och Carlsson 5, TC 2, Honken 1)
Slutställning: Tungviktarna-Flugviktarna 11-10

Kommentar: Det blev till slut något av en favoritseger efter en oerhörd kamp mellan fyra atleter.
Extra beröm till Asplund som skrapade ihop flest individuella poäng.
Helt seriöst var det en riktigt rolig aktivitet som TC ordnat, synd dock att vi inte var fler närvarande.

Efter femkampen stod bastu på schemat. Välbehövligt för våra sargade kroppar. Efter dusch och hämtning av fler öl (på Carlssons jobb) styrde vi mot Tranemo och TC:s lägenhet. Några kalla sänktes och förrätten tillagades som bestod av smörgås, nyskalade räkor, rödlök och rom samt ett glas kallt vitt vin. Sehr guth! Lagom till förrätten anlände också Berg efter en dags flöjtspelande. Innan huvudrätten tryckte vi in introtävlingen. Och det skulle visa sig att det var dags för kvällens första stora skräll. Efter en svår omgång stod nämligen Honken som segrare med totalt 15 poäng vilket räckte gott och väl för att slå förhandsfavoriterna Carlsson och Berg. Huvudrätten bestod av fläskfilé, klyftpotatis och en störtgod gorgonsolasås (stavas det så?). Asplund vägrade dock smaka och gjorde istället en egen sås. Till efterrätt fick vi päron som kokades i glögg och som doppades i cocos samt vaniljglass, också väldigt gott. Totalt sett en mycket bra trerätters middag!

Dags då för skräll nummer två den här kvällen. Och det var nog en större skräll än den första.
Asplund satt som vanligt och beklagades sig över att han aldrig vann något i vårt pokerspel.
Till en början såg det också ut att gå åt helvete. Istället var det Honken som dominerade med bland annat ett fyrtal i sexor. Men efter ett tag vände turen och Asplund spelade som i trans, till slut hämtade han ut över 300 spänn ur potten, pengar som framför allt Berg sponsrat!
Starkt jobbat och grattis får man väl ändå säga.
Vad finns mer att förtälja om kvällen. Egentligen inte så väldans mycket. Mest massa tjöt om allt från kärleksliv till om man ångrat något genom åren. Ja, det blev som vanligt ganska högljutt när vi väl skulle lägga oss, men det uppskattas just i det stadiet man befinner sig i klockan halv tre på natten, inte så här flera dagar efteråt i nyktert tillstånd.
Alltså lämnar vi det åt handlingarna.

Omgångens Batacca: Det var en stenhård fight mellan Asplund och Honken. Båda var i det vinnande laget i femkampen, Honken vann introtävlingen och Asplund pokern.
Men segern tilldelas ändå Asplund då han stod för en makalös bedrift på tjurridningen som efterlämnade både blod, svett och kanske någon tår.
Grattis!

/Redaktören TILLBAKA

BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg