BATACCA BATACCA     Världens mest exklusiva herrklubb!

Träffen i Gbg!

Hej hallå, här kommer den efterlängtade krönikan.

Kände att på grund av vissa omständigheter (sprit) så var jag tvungen att ta mig en rejäl funderare (ungefär 4 månader) över den här krönikan.
Då ska vi se, vem var det anordnade den? Vad gjorde vi? Var det kul? Vilka var med? Låg TC i en spjälsäng?
Det är några av tankarna som kommer upp när jag tänker tillbaka på en vinterdag i februari.
Fråga 1: visst var det vår allas Richard som stod värd för vår officiella träff nummer elva.
Fråga 2: Vi gick ut stenhårt och höll ett stenhårt tempo kvällen igenom och avslutade på ett hmm inte lika stenhårt sätt.
Samling hemma hos Richard, spårvagn in till stan med lite färdkost, öl!!
Väl framme i Brunnsparken promenerade vi (fan va hurtigt!) till Casinot. Så fort vi klev in genom porten växte hornen på speljävlarna i Batacca.
Nja, inte direkt. Det viktigaste var trots allt baren. Sedan väntade Black Jack och något annat konstigt kortspel som nog bara Torre tyckte var kul.
Hur som helst gick det över förväntan för några av oss (Honken + 500 riksdaler). Sämre gick det för sms-TC som såg hela månadskassan försvinna till en retsamt leende dealer.
Nog med spelandet för den här gången. I lätt snömådd vandrade vi vidare till en pub (namnet skiter vi i)
(Delirium reds.anm.). Efter lite mat i magen väntade en ölprovning utan dess like.
Tio feta ölglas fyllda med tio olika sorter, där många var mörka, kaffeinspirerande saker som var som en halv måltid! De flesta, utan sms-TC, höll dock full fokus på öldrickandet och lokalen luktade allt mer som uteliggarnas årliga ölstämma! Kvällens resultat kanske ni vill skåda? Då kommer det här:

ÖL Berg Rickard Mattias sms-TC Carlsson Torre Honk Snittbetyg
Bangla 4 3 3 4 3 4 2 3,28
Svart Lager 2 4 2 3 3 3 3 2,86
Lu Trappe 3 2 4 2 4 4 2 3
Floris Apple 2 4 4 3 2 3 2 2,86
Kriek Boon 1 4 2 1 3 1 1 1,86
Shipyard Ipa 3 4 3 2 4 2 4 3,14
Poppering H 3 3 4 3 3 3 3 3,14
Corsendonk 4 2 2 3 3 4 3 3
Imp. Stout 5 5 4 4 5 5 4 4,57
Rochefort 8 4 4 4 5 3 5 4 4,29

Vinnaren blev Slottkällans Imperial Stout som uppnådde ett imponerande snitt på 4,57 poäng!
Så jag kommer här med ett rykande färskt förslag:
Ska vi inte utse Slottkällans Imperial Stout till ett officiellt Batacca-öl? Till varje träff inhandlar arrangören åtta öl av ovan nämnda sort som vi avnjuter till introtävlingen. Vad sägs om det?
Efter tio starkbärs, en del runt 9 %, så lullade vi ner till Brunnsparken. Där stod vår specialbokade spårvagn och väntade på oss. Mot Richards hus!
Från och med nu måste dock krönikören ursäkta om det uppstår lite faktafel eller andra heltokiga formuleringar. På något konstigt sätt tryter nämligen minnet en aning resten av kvällen, kanske hade med den tunna luften att göra eller någon konstig allerigattack! Är lite osäker. Hur som helst.
Framme hos Richardo var det dags för introtävlingen. Och i Asplunds frånvaro (!) kämpade sms-TC ensam i bottenträsket, en bonuspoäng var allt han skrapade ihop!
I toppen blev däremot Berg ordentligt utmanad av Honken. Både nådde 18 poäng vilket resulterade i skiljefråga där Berg på något konstigt sätt myglade sig till ännu en seger, tror han mutade domaren med 300 dajm!
Över till matlagandet som inte blev något matlagande. Kock-Richard hade nämligen förberett, precis som man gjorde i matserier förr i tiden, så det var i stort sett bara att sätta sig vid bordet och njuta av den goda maten.

Förrätt; skinka och bacon (läser jag på hemsidan),
huvudrätt; spagetti och köttfärssås (det kommer jag ihåg)
och efterrätt; Pannacotta (ja just det!).
Ruskigt gott var det i alla fall!

Pokern har jag endast lite filmbevis från vilket visade att vi nått apstadiet vid den tidpunkten.
Skrålande och gungande gjorde vi upp om miljonerna en kort stund, sedan körde Honken och sms-TC deeptalk i köket, och Richard sprang runt i bar överkropp och spelade luftgitarr.
Lite senare hamnade sms-TC i en spjälsäng, Carlsson förvandlades till Jesus och Berg till Kurt Cobain! Ja, ni förstår, någon måste lagt svamp eller något annat konstigt i våra drinkar!
Till sist fick också Mattias J äntligen göra sitt inträdesprov till Batacca – rusa ut i snön iförd endast kalsonger och springa runt Richards hus.
Men några idioter i Batacca-klanen fick på något konstigt sätt för sig att delta i ceremonin (sms-TC, Honken och Berg) så vi vet inte riktigt om provet räknas.
Vi lyckade däremot skrämma slag på grannen som till sin förvåning klockan tre på natten fick se tre halvnakna killar ligga och göra änglar i snön!!!

Sammanfattningsvis kan man som vanligt konstatera att det blev en lyckad Batacca-träff.
Riktigt bra aktiviteter och grymt god mat – det vill säga kärnan i en träff.

Men samtidigt uppstod en incident som kanske måste leda fram till en tydligare regel när det gäller mobiltelefon.
Jag kan tycka att det är okej att ringa eller svara på ett eller två samtal under hela Bataccaträffen (dock ej under aktiviteten, introtävlingen, middagen och pokern).
Men att sitta med mobilen i handen hela dagen igenom är icke godkänt!! För att vi ska följa reglerna kanske det behövs någon form av bestraffning.
Skicka gärna förslag till gästboken eller direkt till ordföranden om ni har några bra på lut.

Till sist dags att utse träffens Batacca.
Motivering: Det bär emot med tanke på omständigheterna men personen i fråga lyckades med bedriften att under en och samma kväll utföra följande; sms:a 2 000 gånger, inta fosterställning i en spjälsäng, göra änglar i snön iförd endast kalsonger och inte ens komma ihåg introtävlingen vilket resulterade i en fet jumboplats.
Träffens Batacca: sms-TC.

/Krönikör Honken

TILLBAKA

BATACCA
Du är besökare sedan 040713
Copyright © Pär Berg